fbpx
003862 300 20 60 info@avtotertinek.si

Testiranje in zamenjava amortizerjev

TESTIRANJE IN ZAMENJAVA AMORTIZERJEV

Amortizerji ali blažilniki so izjemnega pomena za vsako vozilo, saj so zadolženi predvsem za mehkobo vožnje in udobje voznika. Amortizerji najbolje opravijo svojo nalogo, ko je vožnja po cestah z več luknjami ali po kamnitih, gozdnih cestah, oblažena udarcev. Blaženje je del sistema vzmetenja, ki pa je sestavljeno iz več elementov.

Sistem vzmetenja poleg skrbi za udobje potnikov opravlja tudi nadzor voznika na vozilom. Vzmeti omogočajo kolesom premikanje navzgor in navzdol, zato manj čutimo neravnine na cesti, amortizerji ali blažilniki pa preprečujejo nihanje vozila navzgor in navzdol, torej ohranjajo vozilo v kar najbolj nepremičnem položaju.

Amortizerji ali blažilniki so izjemno vzdržljivi in prenesejo napore na najrazličnejših terenih, njihova zmogljivost pa v določenem času začne upadati, zato so potrebni zamenjave. Amortizerji se med vožnjo zaradi obremenitve v podvozju segrevajo, kar lahko pri prevelikih naporih vpliva na njihovo delovanje, prav tako je delovanje amortizerjev močno drugačno zaradi nizkih zimskih temperatur. Če je amortizer star, se lahko v notranjosti zaradi vlage nabere voda, ki pozimi zamrzne, vožnja z zmrznjenimi amortizerji pa je taka, kot da jih sploh ne bi bilo.

Četudi vi pri vožnji morda še nimate občutka, da bi bil amortizer potreben menjave, se pri strokovnem pregledu s posebno tehnologijo izkaže dotrajanost. Ko ga zamenjamo, pa vozniki občutite veliko razliko, vozilo se odziva čisto drugače in tudi vožnja je neprimerno bolj udobna in varna.

Ne glede na to, kakšne »kakovosti« so naše ceste, je še kako pomembno, da se vozimo z dobrimi amortizerji, ki pomagajo, da je vožnja kljub neprimernim cestam prijetna.

 

Pridite v naš avtoservis, poskrbeli bomo za:

  • elektronsko testiranje amortizerjev,
  • montažo amortizerjev,
  • menjava klasičnih in športnih vzmeti.

V naši ponudbi s ponosom zastopamo in nudimo amortizerje blagovne znamke Monroe pa tudi amortizerje ostalih odličnih znamk. 

Odpiralni čas

PONEDELJEK – PETEK
08:00 – 12:00
13:00 – 16:00

SOBOTA
po dogovoru

NEDELJE
Zaprto

Kontaktni podatki

Prodaja: 02 300 20 60
Servis: 02 331 52 00
M: 040 71 34 19
FAX: 02 331 36 66
E: info@avtotertinek.si

Servisne storitve na enem mestu

Za informativno ponudbo ali rezervacijo termina nas pokličite na:

02 331 52 00

Ali pa izpolnite preprost spletni obrazec: