fbpx
003862 300 20 60 info@avtotertinek.si

Vulkanizerstvo

VULKANIZERSTVO

 

Kdaj je treba menjati gume?

Po slovenskem Zakonu o pravilih cestnega prometa je treba poskrbeti za menjavo gum dvakrat letno, in sicer letne morajo biti na vozilu od 15. marca dalje, zimske pa najkasneje 15. novembra. Zimska oprema mora biti del vozila tudi v drugih obdobjih, saj se velikokrat lahko zgodi, da so vozišča poledenela ali zasnežena dlje časa, sploh v višje ležečih državah. Gume je treba redno menjavati tudi zaradi dotrajanosti in obrabe skozi sezone.

Uporaba letnih gum po zakonu voznikov ne obvezuje, vendar zimske gume zaradi sestave niso prilagojene za uporabo v toplejših razmerah. V toplejšem delu leta je zaradi mehkobe na vročem asfaltu in slabšega oprijema zimskih gum tudi njihova obraba veliko večja. Z letnimi gumami pa je varnost v cestnem prometu neprimerno večja, poraba goriva pa znatno manjša.

V naši delavnici izvajamo strokovne vulkanizerske storitve, in sicer premontažo gum, uravnoteženje gum ali centriranje, previjačenje, popravilo in hrambo gum.

 

Premontaža gum

Naša strokovna ekipa je zelo usposobljena za menjavo gum, zato vam to storitev opravimo hitro, učinkovito in kakovostno. Vi pa si medtem ko čakate, lahko privoščite slastno kavico.

Menjava gum vključuje:

  • Premontažo gum
  • Uravnoteženje gum ali centriranje
  • Pregled ustreznosti profila
  • Svetovanje o nakupu ustreznih gum

 

Uravnoteženje gum ali centriranje

Uravnoteženje gum ali centriranje je postopek, pri katerem strokovni sodelavci s posebnimi napravami, ki se jim reče centrirke, izravnavajo sile glede na os platišča. Neuravnoteženost vozniki čutite kot tresenje, ki se prenaša preko volana in karoserije.

 

Pri nakupu novih gum priporočamo:

 

  • Nakup novih gum priporočamo, ko stara guma dopolni med pet in sedem let, četudi ima zakonsko še dovolj profila, saj stare gume postanejo trše
  • Dobra guma je tiha, varčuje s porabo, ima dober oprijem (najprej v mokrem vremenu in nato v suhem), čim manjšo obrabo
  • Gumo zamenjajte najkasneje, ko je pri zimskih gumah globina profila manjša od 3 mm, pri letnih pa manjša od 1,6 mm

Odpiralni čas

PONEDELJEK – PETEK
08:00 – 12:00
13:00 – 16:00

SOBOTA
po dogovoru

NEDELJE
Zaprto

Kontaktni podatki

Prodaja: 02 300 20 60
Servis: 02 331 52 00
M: 040 71 34 19
FAX: 02 331 36 66
E: info@avtotertinek.si

Servisne storitve na enem mestu

Za informativno ponudbo ali rezervacijo termina nas pokličite na:

02 331 52 00

Ali pa izpolnite preprost spletni obrazec: