fbpx
003862 300 20 60 info@avtotertinek.si

10 nasvetov za skladiščenje pnevmatik

Kako dobro poznate smernice za skladiščenje pnevmatik? Se držite vseh? S pravilnim skladiščenjem pnevmatik boste podaljšati njihovo življenjsko dobo in se tako izognili potrebi po predčasnem nakupu novih.

 

1. Hranite jih v suhem, zračnem in čistem prostoru

Avtomobilske pnevmatike je potrebno hraniti v suhem, zračnem in čistem prostoru. Temperatura prostora mora biti med 10° C in 25° C. Relativna vlažnost zraka naj bo med 50 % in 60 %.

 

2. Zaščitite pred sončno svetlobo

Preverite, da pnevmatike niso izpostavljene direktni sončni svetlobi, saj ultravijolično sevanje poškoduje gumo.

 

3. Pnevmatike označite

Pnevmatike označite, da boste pri ponovni montaži vedeli smer rotacije kolesa in lokacije pnevmatike na vozilu, kar bo olajšalo montažo.

 

4. Pred hrambo očistite

Očistite pnevmatike pred hrambo; odstranite kamenčke iz profila, obrišite površino in jih tretirajte s posebno substanco proti izsuševanju.

5. Ne puščajte pritrjenih na neaktivnem avtu

Če avta čez zimo ne boste uporabljali, svetujemo, da gum ne pustite pritrjenih na neaktivnem avtu. S tem bi lahko guma izgubila popolno obliko.

 

6. Poskrbite za primeren pritisk

Pred hrambo pnevmatik naj v pnevmatiki ne bo več od maksimalnega pritiska, ki je označen na gumah. Svetujemo, da jih do polovice izpraznite. Manjši kot bo pritisk, manj bo obremenjen del gume na tleh, kar predstavlja manjšo možnost za deformacijo.

 

7. Hranite v vertikalni legi

Bodite pozorni na pravilno lego pnevmatik. Hranite jih v vertikalni legi, kar bo preprečilo njihovo deformacijo. Koristno je, da jih vsaj enkrat na mesec zavrtite, tako da ne bo pritisk ves čas hrambe le na eni stran.

8. Uporabite torbe za skladiščenje

Gume lahko pospravite v posebne torbe za skladiščenje pnevmatik, s čimer jih varujete pred vlago, nesnago in poškodbami. Uporabite le torbe narejene posebej za ta namen, saj se lahko v navadnih plastičnih vrečah naredi kondenz, s čimer bi naredili več škode kot koristi.

 

9. Zaščitite pred zmrzaljo

Pozimi zaščitite pnevmatike pred zmrzaljo. Če pnevmatik ne morete hraniti v prostoru s primerno in konstantno temperaturo, nanesite nanje zaščitno sredstvo v obliki spreja ali maziva. To bo preprečilo pokanje gume.

 

10. Izkoristite hrambo pri vašem vulkanizerju

Večina ljudi nima prostora za skladiščenje  pnevmatik, zato je za pravilno hrambo najbolje izkoristiti ponudbo vašega vulkanizerja. Izberite profesionalno skladiščenje!

Strokovno opravljeno premontažo in skladiščenje pnevmatik v skladu z vsemi standardi ohranjanja kakovosti materiala vam z veseljem ponudimo tudi mi. Za rezervacijo termina pokličite na (02) 300 20 60 ali nam pišite na info@avtotertinek.si. Veselimo se vašega obiska! 

Odpiralni čas

PONEDELJEK – PETEK
08:00 – 12:00
13:00 – 16:00

SOBOTA
po dogovoru

NEDELJE
Zaprto

Kontaktni podatki

Prodaja: 02 300 20 60
Servis: 02 331 52 00
M: 040 71 34 19
FAX: 02 331 36 66
E: info@avtotertinek.si

Servisne storitve na enem mestu

Za informativno ponudbo ali rezervacijo termina nas pokličite na:

02 331 52 00

Ali pa izpolnite preprost spletni obrazec: