fbpx
003862 300 20 60 info@avtotertinek.si

Zimska oprema, na katero ne smemo pozabiti

Pozimi moramo biti na cesti (poleg standardnih stvari) pozorni še na nekatere druge specifike, ki jih prinašajo nizke temperature. Poleg tega, da se na takšne razmere pripravimo mi, moramo primerno opremiti tudi avto in si priskrbeti potrebno dodatno opremo.

 

1. Zimske gume in/ali snežne verige

Vožnja z letnimi pnevmatikami ni samo kazniva, temveč tudi zelo nevarna. V takšnih razmerah so nujno potrebne pnevmatike z dovolj globokim profilom, saj nas varujejo pred zdrsom in omogočajo krajšo zavorno pot. To je pomembno predvsem v ovinkih, ki so v takem vremenu mnogokrat poledeneli.

2. Metlica za sneg in strgalec ledu

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste že tako zamujali v službo, potem pa vas na parkirišču pričaka še jekleni konjiček v ledenem oklepu? Ste kljub temu avto očistili ali ste naredili dve reži za oči in rekli »vreji je«? Če ste izbrali slednje, tega nikar ne ponovite več!

Vožnja z neočiščenimi avtomobilskimi šipami je, tako kot vožnja z neustreznimi pnevmatikami, kazniva in zelo nevarna. Spomnite se na nesrečo izpred nekaj let, ko je voznik neočiščenega kombija v Planici povozil obetavnega smučarskega skakalca, ki je z nesrečo za vedno zaznamovan.

3. Kakovostni in delujoči sprednji in zadnji brisalci

Strokovnjaki priporočajo, da se avtomobilske brisalce pred vsako zimo pregleda in po potrebi menja. Brisalci z močno obrabljeno gumo namreč ne opravljajo svoje funkcije, kar (ob padavinah) zmanjšuje vidljivost.

4. Zimska tekočina za šipe

Poskrbite tudi, da imate v svojem vozilu dovolj zimske tekočine za šipe. Letna tekočina je neprimerna, saj se vam zna zgoditi, da bo spremenila agregatno stanje ravno takrat, ko jo boste najbolj potrebovali.

5. Pravšnja količina tekočine za hlajenje motorja (antifriz)

Prav tako pa je izjemnega pomena, da imate sveže dolito hladilno tekočino ali po domače antifriz. Če v vaši hladilni tekočini ne bo dovolj sredstva proti zmrzovanju, lahko tekočina zamrzne in povzroči celo poškodbe motorja.

Če pri vas za kaj od naštetega trenutno (še) ni poskrbljeno, nas obiščite! Z veseljem vam bomo pomagali.

Odpiralni čas

PONEDELJEK – PETEK
08:00 – 12:00
13:00 – 16:00

SOBOTA
po dogovoru

NEDELJE
Zaprto

Kontaktni podatki

Prodaja: 02 300 20 60
Servis: 02 331 52 00
M: 040 71 34 19
FAX: 02 331 36 66
E: info@avtotertinek.si

Servisne storitve na enem mestu

Za informativno ponudbo ali rezervacijo termina nas pokličite na:

02 331 52 00

Ali pa izpolnite preprost spletni obrazec: